תוצאות לא ברורות לבדיקת eeg

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

27/09/2018 | 20:49 | מאת: זואי

בני בן 5.5 עבר בדיקת eeg במסגרת בירור ל-adhd. הבדיקה בוצעה בזמן שינה. בתוצאות הבדיקה נכתב: תרשים שינה טבעית ועירות בלתי תקין בשל פעילות מוקדית בחיבורים פרונו טמפורו צנטרליים משמאל ומימין. לקורלציה קלינית וחזרה על תרשים כולל בשינה עמוקה בעוד חודשיים. מה זה אומר? (מלבד ההפניה לבדיקה נוספת...)

קודם כל מתחילים ב"שלום". EEG הוא לא בירור שגרתי בילד עם ADHD. כנראה לנוירולוג או לפסיכיאטר שאיבחן את בנך הייתה סיבה לחשוד באפילפסיה. אתם צריכים לחזור עם תשובת הEEG לאותו רופא שהפנה אתכם. ב ב ק ש ה

29/09/2018 | 22:11 | מאת: זואי

תודה רבה. את צודקת, מהלחץ כתבתי מיד את השאלה, בלי מילות פתיחה ושלום. אז שלום:) ואציין שלא היו לבני מעולם שום סימנים של אפילפסיה וגם הרופאה ששלחה לבדיקה לא ציינה שהיא חושדת בכך. מדובר ברופאה מהתפתחות הילד שלא מטפלת בנו בשגרה וייתכן שייקח זמן רב עד שנצליח לחזור אליה עם תוצאות הבדיקה ולקבל ממנה הסבר. לכן פניתי לפורום. אם ניתן בכל זאת להסביר להדיוטות את המשמעות, לפחות באופן כללי, נשמח. תודה!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים