רעד אצל תינוק בן חצי שנה בזמן הנקה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

14/08/2018 | 17:06 | מאת: אסנת

שלום רב, בני בן חצי שנה ולאחרונה ( לפני חודש וחצי) החלה תופעה מדאיגה של רעד בלתי רצוני שנמשך מספר שניות בזמן הנקה לקראת שינה. חשוב לציין שאני מעירה אותו במגע ובקול והוא מתעורר ומפסיק לרעוד ומיד ממשיך לינוק עד שהוא נרדם. פרט לזה התפתחותו תקינה. היינו אצל רופא משפחה שהפנה אותנו למיון ושם הרופא ראה את הילד ואת הסרטון בו רואים את הרעד ונאמר לנו כי ככל הנראה זה קשור להתפתחות השרירים ונכון לעכשיו אין סיבה לדאגה והוסיף כי אם תהיה החמרה רצוי לגשת לנוירולוג. השאלה היא האם התופעה הזאת ידועה? חולפת? מהי תדירות גבוהה? הרופא במיון לא ידע להשיב לי. זה קורה 3 פעמים בשבוע פעם מקסימום פעמיים ביום למספר שניות. אני ממש דואגת ואשמח לקבל מענה. תודה מראש, אסנת

אסנת שלום, אינני יכולה להשיב בוודאות, מאחר ולא ראיתי באילו תנועות רעד מדובר. מתיאורך נשמע שכנראה אין מה לדאוג, אם הרעד מפסיק במגע או קול. אני ממליצה שתצלמי מספר סירטונים של אירועי הרעד, ותראי לרופא הילדים ולנוירולוג ילדים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים