עין קופצת לתינוק

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

27/06/2018 | 17:15 | מאת: חן

שלום הילד שלי בן 4 חודשים ומאז שנולד כאשר הוא מוצץ או אוכל עפעף אחד שלו קופץ. הלכתי לשני רופאי עיניים שאמרו כי מערכת העצבים עוד לא הבשילה ולכן זה קורה. אשמח לדעת האם יש קשר לנוירולוגיה? או שלהסתפק בדעתם של רופאי העיניים? תודה

חן שלום, את מתארת קרוב לוודאי מצב שבו נוצר עיצבוב לא תקין, שמחבר בין שריר הלעיסה לשריר שמקיף את העין. במצב זה, הנעת הלסת בשעת אכילה מפעילה את סגירת העין ופתיחתה. כך שאכן יש קשר נוירולוגי. כדאי להתייעץ עם רופא עיניים מומחה בילדים וכן עם פלסטיקאי-ילדים אם מצב כזה יכול להחלים באופן טבעי, או אם יהיה צורך בהתערבות בעתיד. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים