תינוקת בת שנה התפתחות הילד

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

12/06/2018 | 14:40 | מאת: שירן

יש לי תינוקת בת שנה ושבועיים, אף פעם לא בחנתי ולא הייתי היסטרית להתפתחות שלה אבל לפני כשבועיים לאחר מעקב אצל מלווה התפתחותית (כי לקח לה זמן להתיישב רק בגיל 11 חודשים התיישבה) היא הפנתה את תשומת לבי שהתינוקת לא יוצרת קדר עין, לא מגיבה לשמה, לא מחפשת לשחק איתנו ויש לה קשר עין רק לחפצים. בדקה אותה הרופאה בטיפת חלב וגם האחות והיא כלל לא הסתכלה עליהם, נתנו לי הפנייה להתפתחות הילד וגם בדירת שמיעה וראייה, אני ממש דואגת וכבר בחרדה כי אני הייתי בחופשת לידה 4 חודשים ותמיד היה לה קדר עין וחייכה וצחקה וחיפשה אותי במבט, עכשיו אני מפחדת למה שזה השתנה? עד לפני כחודשיים שלוש היא הייתה מקשיבה לי ומסתכלת לי בעיניים כשהייתי מקריאה לה סיפור והייתה קשובה אליי וגם כשהייתי עושה לה קוקו, עכשיו אני לא מצליחה לעניין אותה בשום דבר איתי. היא כן מחייכת כן צוחקת כשמשמיעים לה רעשן ומשחקת עם הצעצועים שלה אבל מה עם השאר? מה זה? קשר עין שהיה ועכשיו אין? אני חוששת שיש נסיגה חלילה וחס.

אני ממליצה לפתוח שיח משותף בפורום ב"שלום". לגבי תוכן דברייך: את צודקת. אובדן יכולת לתקשר באמצעות קשר עין, הקשבה וצחוק משותף זה אכן מצב מדאיג, המחייב הערכה התפתחותית בהקדם, וכן בדיקת רופא עיניים ובדיקת שמיעה. בבקשה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים