מידע בעקבות פיענוח תוצאות MRI

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

02/05/2018 | 18:01 | מאת: יוסי

שלום, בני בן שלוש וחצי עבר בדיקת MRI בפיענוח רשום כי קיימת ירידה של שקדי המוחון לתוך פורמן מגנום ליותר מכ- 10 מ"מ. הממצא מתאים למלפורמציה ע"ש כיארי. ללא ממצא מוחי מוקדי וללא האדרה פתולוגית. מה המשמעות של תוצאה זו ? בברכה יוסי

יוסי שלום. אינני יודעת מדוע בנך עבר MRI, אך צניחת שקדי המוחון 10 מ"מ מתחת לפורמן מגנום היא משמעותית ביותר. חשוב מאד לדעת אם רואים ב-MRI סימנים של חסימת ניקוז נוזל המוח או של לחץ בגומה האחורית ולחץ על גזע המוח. בנך זקוק להערכה של נוירוכירורג בהקדם. אני ממליצה שתפנו דחוף / מחר לרופא שהפנה אתכם לMRI. בברכה

03/05/2018 | 07:02 | מאת: יוסי

תודה על התשובה המהירה אכן אפנה לרופא בהקדם הילד מאובחן על הרצף האוטיסטי וההפנייה היא בעקבות חשד לא מאומת של פירכוס. האם זה מסביר את התוצאה?

לא, קרוב לודאי שאין קשר בין הממצא ב-MRI לפרכוס.

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים