כתמי קפה אצל בת שנתיים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

05/03/2018 | 08:56 | מאת: עינבל חיה

שלום רב ביתי בת שנתיים החל מגיל שנה פלוס מינוס ראינו על הגב שניסיתי קפה ועוד אחד בטוסיק . האחד הנוסף היה שונה בצורתו - עגול בצורה מושלמת (האחרים היו כתמים בצורה לא ברורה ) וכהה יותר (חום יחסית כהה לעומת האחרים שהיו מאוד בהירים ). מזה זמן מה (כשנה ) לא ראינו כתמים נוספים. היום בסירוק ראיתי כתם נוסף מעל האוזן בתוך השיער. הכתם דומה לזה שבטוסיק (עגול/אליפטי) בצבע חום יחסית כהה. כמו כן יצא לה על האף עוד כתם שצבעו אפרפר וכמעט אינו נראה. סה"כ קיימים 4-5 כתמים, סה"כ התפתחות תקינה , לא ידוע לנו על מחלה במשפחה, אני יחסית מנומשת בפנים , בחזה, בידיים. האם יש מקום לבדוק את נושא מחלת הnp? הבנתי שיש בדיקה שניתן לעשות. יש עוד סימנים שעליי לעקוב אחריהם? האם יש תורשתיות מבחינת פיגמנטציה שיכולה להסביר את התופעה? האם יש הבדל בין היחס לכתמים העגולים לאילו המופשטים? לחוצה מאוד, אודה לתשובתך

ענבל שלום, אני מניחה שכשכתבת "שניסיתי קפה" למעשה התכוונת לשני כתמי קפה בחלב. ישנם כתמים עוריים מסוגים רבים, ורק לפי תיאור כתוב במילים אי אפשר לדעת במה מדובר. כדי להחליט אם מדובר בכתמי קפה-בחלב או בסוג אחר (למשל נקודות חן בהירות), כדאי שתפנו לרופא עור (עדיף של ילדים) או לנוירולוג-ילדים. גם אם יתברר שאלה כתמי קפה-בחלב, הרי שהם צריכים להיות בגודל וצורה מסוימים כדי להיחשב כקריטריון לאבחנה של מחלת NF1. בלי לחץ, תקבעו תור לרופא עור או נוירולוג ילדים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים