בדיקת EEG בעקבות התקפי ניתוק

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

06/02/2018 | 09:12 | מאת: אמא דואגת

ביתי בת 6 ADHD כשברקע היא תאומה פגית ומוזנת בצינור הזנה התחילה טיפול ברטלין LA 10 לפני חודשים שלדעת הנויירולוגית לא נתן מענה מספיק ולכן המליצה לנסות לעלות לה לLA 20 יומיים בתחילת הטיפול החדש ניצפו בגן התנתקויות ובהיות שלא הגיבה מהר לקריאה בשמה ובאופן כללי דווח ע"י הגננת שילוב שהאפקט שטוח אתמול עשינו EEG אחרי שהתבקשנו להפסיק רטלין עד הבדיקה ( הייתה כ5 ימים ללא טיפול קודם לבדיקה ) בתשובה לבדיקה נרשם : נרשמה פעילות רקע אחורית של 8-9 לשניה מעורבת עם טטא .- טטא קידמית נרשמו גלים חדים פרונטו טמפורלי ימני והתפרקויות קצרות של זיז וגל PER/SEC 3 כללי לא בוצע נשימת יתר ללא שינויים לגירוי אור לסיכום פעילות פרוקסיזמלי אינטראיקטלי. הבדיקה העשתה כדי לשלול אפילפסיה כמובן שנחזור לנויירולוגית אבל עד אז האם יש לנו סיבה לחשש האם במצב כזה לא ניתן לתת טיפול ל ADHD ?

שלום, האא"ג מראה שיש פעילות חשמלית לא תקינה שיכולה להתאים לאפילפסיה. חסרים הרבה פרטים, ולכן אינני יכולה לחוות דיעה על משמעות האא"ג בהקשר של בתך, ואם לתת טיפול תרופתי בריטלין או לא. אתם צריכים לשלוח את תשובת האא"ג לנוירולוג הילדים שלכם בהקדם להחלטה מה הלאה ואם צריך טיפול תרופתי לאפילפסיה. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים