שקע בצורת וי מעל ישבן תינוק בן 3 חודשים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

04/02/2018 | 14:31 | מאת: שלומית

לתינוק בן 3 חודשים שלי יש 'וי' מעל הישבן. העור בגוון אחיד ללא שערות וללא גומות. החריץ לא עמוק, נראה כמו כפל של העור בדומה לכפלים בכף היד של מבוגר. בסקירת מערכות מורחבת במהלך ההריון עמוד השדרה היה תקין. האם כדאי להתייעץ עם רופאת הילדים? האם יש סיבה לבירור נוירולוגי? תודה רבה.

שלומית שלום, אין באפשרותי לענות לך בלי לראות את הילד. יש סיבה למה לא התייעצת עם רופאת הילדים עד כה? אם את מודאגת אז כן, כדאי להתייעץ איתה. בברכה

07/02/2018 | 22:53 | מאת: ניר

היי שוב ותודה רבה בעבור המענה הזריז. בשמונת החודשים הראשונים היקף הראש שלהם גדל ב 2 ס"מ לחודש בממוצע. סה"כ מ29 ס"מ לכ-45 ס"מ.לאחר מכן חלה התמתנות בקצב הגדילה. היקף הראש שלי בתור ילד בגיל שנה וחצי היה דומה להיקף שלהם בגיל זה.. אם כי מעט צר יותר (48 ולא 50 ס"מ) . בתור מבוגר יש לי ולאשתי היקפי ראש ממוצעים. רופאת הילדים לא ראתה סיבה לדאגה. האם הנתונים החדשים שתיארתי משנים את התמונה ? תודה רבה שוב

20/11/2018 | 18:55 | מאת: עדן מלכה

לבת שלי יש בדיוק את אותה בעיה. האם היית אצל רופא? אם כן מה הוא אמר לך?

20/11/2018 | 20:17 | מאת: שלומית

בהחלט התייעצתי, נאמר לי שכל עוד רואים את התחתית של השקע, אין שום סיבה לדאגה. כדאי בכל זאת להראות לרופאת הילדים שלך, כדי להניח את דעתך כי הרי אין דרך לדעת אם אני חושב מתייחסות אל אותו הדבר.

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים