אבחון אוטיזם בגיל חמש

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

24/11/2017 | 16:04 | מאת: הדר

שלום מהו הגיל הממוצע לאבחון אוטיזם? בתי בת החמש מדברת באופן רגיל, משחקת משחקים דמיוניים , משחקת עם אחיותיה הגדולות ונמצאת בגני עירייה כבר שנה שלישית . עם זאת, היא נוהגת לפעמים להריח דברים, מעט אובססיבית בענייני לבוש , עקשנית ולדעתי ילדותית לגילה ( נוטה לבכות ולנדנד). לא פנו אלי מהגן לגבי צורך בבדיקה. ועוד פרט: הילדה חכמה מאד, יודעת עשרות מילים באנגלית ומרכיבה פאזלים של עשרות חלקים בדקות ספורות ולדעתי גם מבינה מצבים חברתיים , אוהבת להתגאות בעבודות שעשתה בגן ובאופן כללי ילדה מאד שמחה. האם יתכן שאוטיזם יאובחן גם בגילאי בית הספר כשהוא ברמה קלה?

הדר שלום, אוטיזם הוא "בספקטרום", כלומר, ההפרעה בתקשורת יכולה להיות החל מקלה ביותר ועד קשה ביותר. אוטיזם בדרגת חומרה קלה יכול להיות מאובחן רק בגיל בי"ס. בבקשה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים