מה אומרת התשובהשל האמריי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

02/11/2017 | 19:13 | מאת: שלי

פעוטה עברה אמריי צווארי עמוד שדרה בו כתוב מגמ ציסטרנה מגנה עם היפופלזיה של מבנה הורמים והצרבלום משמאל. מה זה אומר? תודה

שלום, זה אומר שהמוחון (הצרבלום, או המוח הקטן) לא התפתח בצורה תקינה במהלך החיים העובריים, ושיש חלל נוזל בגומה האחורית של המוח באזור שבו היה אמור להיות המוחון התקין. הפרעה כזאת יכולה להיגרם ע"י שינוי גנטי, הפרעה בזרימת דם לאותו איזור במוח, או כתוצאה מזיהום שפגע בעובר במהלך ההיריון. הנוירולוג שהפנה אתכם לMRI יסביר לכם מה משמעות הממצאים בMRI בהקשר לילדה הספציפית שלכם. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים