נזק מאפילפסיה לא מטופלת?

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

17/10/2017 | 00:26 | מאת: נופר

שלום לך, בתי בת 29 על הספקטרום האוטיסטי. עקב התנתקויות, הפניית הראש לצד ותלונות על ראייה מטושטשת הופנתה ל- EEG , שהיה תקין פעמיים. 1. האם יתכן שבכל זאת יש לה אפילפסיה? 2. האם אפילפסיה לא מטופלת בגיל זה עלולה לגרום לנזק מוחי? תודה רבה

נופר שלום, 1. יתכן שהאירועים הם ביטוי של אפילפסיה, למרות שאא"ג תקין פעמיים. אך יתכן שהפנית הראש לצד וטשטוש ראייה הם בעיה שמקורה בעיניים, ושהניתוקים מקורם בהפרעת קשב. 2. אפילפסיה שאינה מטופלת עלולה לגרום נזק מצטבר, לכן חשוב להבין מה טיב האירועים, ולטפל בהתאם. אני מציעה שתפנו לבדיקת רופא עיניים, וכן לוידאו-אא"ג שיעזור להבדיל אם האירועים הם אפילפסיה או לא. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים