קפיצות שרירים בעת פעולה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

15/10/2017 | 20:47 | מאת: אמא

ערב טוב, ביתי בת 12 וחצי החלה להתלונן בשבועיים האחרונים שהרגליים קופצות לה עצמן, חשבתי שאלה קפיצות שריר לא רצוניות (זה קרה תמיד בעת מנוחה) ךכן לא התייחסתי לזה. ביומיים האחרונים היא מתלוננת שזה קורה לה תוך כדי פעולה, הליכה , היא גם סובלת מכאבי ראש והתחלתי לתהות האם יש קשר? האם זה נורמלי שיש קפיצות שריר גם בעת פעולה? אודה על תשובה

שלום, יש מספר סיבות לקפיצה לא רצונית של הרגליים, כגון קלונוס, מיוקלונוס, Restless leg syndrome, פסיקולציות, Cramps, Chorea. מהתיאור שמסרת אינני יכולה להבין באיזה סוג של הפרעת תנועה מדובר. אני מציעה שתסריטו את התנועות ותראו לנוירולוג ילדים או לרופא הילדים שלכם בהקדם. בברכה

15/10/2017 | 21:35 | מאת: אמא

תודה על התשובה המהירה. לא יודעת איך אצליח לצלם כשזה בדיוק קורה, אנסה... לא מדובר ברעידות בשריר, הרגל ממש קופצת כאילו היא בועטת.

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים