ממצאים בבדיקת EEG לילד בן 7

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

24/07/2017 | 12:38 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב, בני בן השבע הסובל מכאבי ראש, הפרעות ראייה, נפילות ומוסחות גבוה, בריחת שתן לפעמים, ניתוקי קשב. עבר בדיקת EEG בעירות ושינה בחסך שינה. ממצאי הבדיקה סוכמו כ"הפרעה חדה צנטראלית ימנית עם הכללה בכניסה לשינה". אשמח להבין מה המשמעות.

שלום, "הכללה" באא"ג זה ממצא שמתאר פעילות חשמלית של אפילפסיה, שהתחילה במוקד או באזור מסוים במוח, והתפשטה לשאר חלקי המוח. לא מובנת לי המשמעות של "הפרעה חדה" - האם הכוונה למוקד האפילפטי הראשוני, שבעקבותיו הייתה הכללה של הפעילות האפילפטית? או שמא "הפרעה חדה" היא פעילות חשמלית שלא בהכרח משקפת אפילפסיה? חשוב שתראו את תשובת האא"ג המלאה לנוירולוג שלכם, כדי להחליט אם יש צורך בטיפול תרופתי או לא. בברכה

02/09/2017 | 22:12 | מאת: אמל׳ה

תודה רבה על המענה. עקב הממצאים בבדיקה הראשונה מתבקשנו לבצע שוב eeg בעירות ושינה עם נישום יתר ואור. הבדיקה השניה הדגימה את אותו הממצא כמו בראשונה וסוכמה: נרשמו מספר הפרעות מרכזיות חדות בכניסה לשינה. לסיכום: רמז לפעילות חדה בכניסה לשינה. הנוירולוג שלנו בחו״ל עד אוקטובר. אשמח לקבל הסבר קצר על המשמעות האפשרית הממצאים. אני מודאגת.

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים