עזרה בנושא שיתוק מוחין

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

30/06/2017 | 16:41 | מאת: מיכל

זקוקה לעזרה, מנסה את מזלי בקבוצה הזו. אחותי בת 30 בעלת שיתוק מוחין ומאה אחוזי נכות, הועברה לאחרונה למוסד לאחר שנים שהייתה במסגרת של בית ספר והייתה חוזרת כל יום הביתה (כיום היא חוזרת כל סופ"ש הביתה). נראה כי המוסד בו היא נמצאת לא מצליח לטפל בה כראוי (על אף שנראה שאחותי אוהבת את הצוות שם). פעמים רבות מדי מצאנו ליקויים בטיפול בה, כשהחמור ביותר הוא בתרופות שהיא מקבלת. כמות התרופות שאחותי מקבלת ליום עלתה מאוד מאז שנכנסה לשם (אני מניחה שכתוצאה מהלחץ של מעבר למקום חדש ושגרה חדשה) ונראה שהצוות שם לא מצליח לעמוד בכמויות התרופות או שהם משחקים לה עם הכמויות בלי בכוונה מרוב עומס או פשוט משום שזה נראה להם לא מספיק חשוב (לדוגמא היא כבר קיבלה מספר פעמים התקף אפילפסיה מאז שנכנסה למוסד כשלאחר מכן גילינו הבדל עצום בין המינון שנתן לה הרופא למינון שנותנת לה האחות במוסד, או למשל, משחה שנועדה לעיניים, מרחו לה על פצעים בפנים, או למשל, היא זקוקה לפיזיותרפיה והולכה יומיומית כדי שלא יתנוונו לה הרגליים, אבל הצוות מפחד שהיא תיפול ולכן לא מבצע לה הולכות). לא משנה כמה שיחות אמי עשתה אתם, בכל יום מתגלים ליקויים חדשים . אציין כי ממה ששמענו וקראנו על המוסד, המוסד הוא אמין וטוב אבל לצערנו נתקלנו ביותר מדי ליקויים. לאחרונה הן התחילו להתעצבן על אמי ויש לי תחושה ש"מנפנפים" אותה ולא מתייחסים אל התלונות שלה ברצינות כי היא מתלוננת יותר מדי. להעביר אותה למוסד אחר לא יבטיח שהמוסד האחר יידע לעשות את עבודתו נאמנה. אשמח לייעוץ בנושא או להפניה למקום הנכון ממי שיודע, תודה רבה!

מיכל שלום, המצוקה של אחותך ושלכם אמיתית ומוצדקת, ואני משתתפת בצערכם וברצון שלכם לעזור לה. זהו פורום של נוירולוגית ילדים, ולא נועד להמליץ על מוסד ספציפי לא לילדים ולא למבוגרים. עליכם לקבל החלטה אם לדרוש מהנהלת המוסד הנוכחי ואף מהאחראים עליהם במשרד הבריאות את הטיפול האופטימלי, או להעביר את אחותך למוסד אחר. תתייעצו עם העובדת הסוציאלית והצוות שטיפל באחותך במוסד הקודם, ועם העובדת הסוציאלית של המוסד הנוכחי. בהצלחה!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים