ריפלקס אחיזה תינוק בן חודש

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

19/03/2017 | 12:52 | מאת: דניאלה

שלום , הבן שלי בן חודש וקצת בדיקת רופא תקינה בבית חולים, שמתי לב שריפלקס האחיזה בידיים ממש חלש או לא קיים בכלל . ממה זה נובע? ומה ההשלכות? תודה!

דניאלה שלום, חולשת האחיזה בידיים יכולה לבטא חולשה כללית או מוקדית, או החזר שהיה תקין והולך ונעלם כחלק משלבי התפתחות תקינים. אבל, רפלקס האחיזה בכפות הידיים הוא חלק קטן מתמונה שלמה, הכוללת בדיקה גופנית ונוירולוגית מלאות. לכן אי אפשר לקבוע ממה זה נובע ומה ההשלכות - האחיזה בידיים היא חלק מתינוק שלם. אני מציעה שתפנו לרופא הילדים שלכם, שיבדוק את בנך. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים