ילדה בת 4 עם כאבים בכף היד בלילה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

01/03/2017 | 13:23 | מאת: יולי

שלום. ילדתי בת 4 מתעוררת כבר שבוע בבכי בלילה, כל שעה כמעט. שורש כף היד שלה כואבת ולפעמים אפילו נורופן לא עוזר. זה קרה לפני חצי שנה וחשבנו שהיא נרדמת על היד. אז זה עבר מעצמו לאחר שבוע. עברה בדיקת אורתופד, צילומים ואולטרסאונד רקמות רכות והכל תקין. פנינו לנוירולוג אשר חושב שמדובר ב-restless leg syndrome כאבחנה ראשונית והמליץ על לקיחת ברזל וחומצה פולית. האם נכון לתת תוספים אלה כאשר אין חוסר בהם בגוף לפי בדיקות הדם שהן תקינות? ויטמין B12 גבוה מהנורמה, וגם ה-ALKP גבוה. אנחנו בקושי ישנים בלילות. האם אתם מסכימים עם האבחנה או שיש כיוונים אחרים אפשריים? אולי כלי דם? תודה

יולי שלום, 1. במקום הראשון חשבתי על בעיה אורטופדית, וחשוב לדעת שנשללה בעיה כזו. 2. בנוסף, מרגיע לדעת שהיה כאב דומה לפני חצי שנה, שחלף לאחר שבוע, ומאז עברה חצי שנה ללא תלונות. אם היה משהו רציני, סביר שלא הייתה הפוגה לחצי שנה. 3. כדאי לברר עם הנוירולוג מדוע חשב על אבחנת Restless leg אם הכאב הוא ביד, ומדוע המליץ על טיפול בברזל ופולט. 4. מאחר ובתך מתעוררת כל שעה, אני מציעה שתשבו לידה מרגע שהיא נרדמת, ותתבוננו טוב טוב על תנוחת הגוף והיד, ומה עלול לגרום לכאבים ביד. 5. חשוב לדעת אם יש במשפחה מחלות של עצבים (נוירופטיות). בברכה

02/03/2017 | 13:30 | מאת: יולי

תודה על התשובה. אבחנת הנוירולוג התבססה בעיקר על העובדה שהכאב מתחרש רק בלילה. לפי מה שקראתי, סינדרום זה מתייחס בעצם לבעיה של קפיצות הרגליים ולא ידיים. אני חוששת להעמיס על הילדה ברזל וחומצה פולית. הרופא נתן עוד 2 הבחנות אפשריות : נוירופתיה - אין לזה תקדים במשפחה שלנו, ואפילפסיה לילית - קשה לי להאמין לאפשרות זאת. אולי מדובר בכאבי בגדילה? אולי זאת בעיה ראומטולוגית? תודה

אינני יודעת מה האבחנה, אך אין מה להפסיד מטיפול קצר של ברזל ופולט. אין גם מה להפסיד מלשבת לידה ולראות מה קורה בלילה. אם הכאבים לא יעברו, הייתי מתיעצת עם ראומטולוג ילדים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים