פרידה מזוגיות ואני עכשיו מת מבפנים

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

14/01/2018 | 13:18 | מאת: רון

לאחר חמש שנות זוגיות שבהם חלק גדול מהזמן לא הייתי איתה נפרדתי סופית מחברה שלי אני נראה טוב ותמיד אמרו לי שאני יכול להשיג יותר טוב ממנה אבל היה לי טוב איתה ועדיין תמיד הסתכלתי על דברים גרועים בה היה לי קשה להיפרד ממנה היא אהבה אותי כמו שאף אחת לא אהבה את אחד אף פעם בכל זאת ראיתי בה את הגרוע שיש אני מאובחן בocd ומה שהשפיע עליי בדיעבד אני יודע זה rocd לאחר שנפרדנו עברתי תקופה קשה בלי שום קשר לפרידה הייתי צריך מישו ועדיין לא רציתי לחזור אליה כי ידעתי תמיד שזה לא זה עבר זמן והיא כבר עם מישהו אחר לחזור להיות כבר בלתי אפשרי אני כרגע בוחן אותה וקולע כמה פספסתי היא נראית לי טוב פתאום ואני כמעט לא זוכר את הרע שהיה לנו ביחד לא ידעתי על האבחנה שהייתה לי עד שקראתי על זה הרבה זמן אחרי שנפרדנו וקלטתי שעשיתי טעות שלא תמיד הסתכלתי על הדברים הטובים בה אני נשבר מבפנים היום ומצטער על מה שעשיתי אולי היא באמת הייתה האחת שלי ואני איבדתי את זה אני רואה שטוב לה ואני לא יכול לשחזר את הטוב שהיא לי איתה למרות שידעתי שזה יפסיק בקרוב והטוב הזה לא יישאר לעד המחשבה שלי עליה מכניסה אותי לדיכאון עמוק וניסיתי הרבה סוגי כדורים עכשיו הפסקתי בגלל תופעות לוואי איומות שקרו לי בבקשה תסביר לי שזה לא באמת פספוס שלי ורק האבחנה שלי לפי מה שקראתי היא שגורמת לזה אני במצב רע תעזור לי בבקשה הרי לפניי שידעתי שיש לה מישהו בכלל לא הפריע לי מה איתה וגם שהיינו ביחד לא אהבתי אותה והייתי עם אחרות כמו איזה סמרטוט עכשיו אני הסמרטוט אבל סבלתי מספיק אני חושב אפילו כבר להתאבד רק שיפסיקו לי המחשבות מה פתאום נתפסת עליה אולי בגלל שהיא עם מישהו אחר זה מונע ממני להמשיך לחיות בבקשה עזרה

נראה לי ששהדימוי העצמי גרם לתחושת העליונות שלך, וזה הביא אותך להרהר ולערער את מערכת היחסים. בספר 'שיר השירים', בתקווה שאני זוכר נכון, נאמר: 'שקר החן והבל היופי' וכנראה התכוונו למישהו כמוך, שנראה יפיוף, ובטוח שהבנות יתיצבו אם רק תסמן להן לצעוד קדימה. אין לך, לדעתי, שום חולשה אישיותית, אלא בורות מדהימה על מה שמערכת יחסים בוגרת מצריכה. לא כדאי לסמוך על יועצים או כדורים, אלא על שינוי עמדות, שאתה יכול לייצר באמצעות איסוף מידע. מצא במנועי חיפוש 'מה זו אהבה', ו'זוגיות בוגרת'. תתחיל למנות מה יש לך להציע, ומה עוד אתה יכול לייצר - כאשר תמצא את מי שתרגיש כלפיה שהיא מתאימה לך. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

15/01/2018 | 06:45 | מאת: רון

תודה דוקטור על התגובה אבל כבר אני בוגר חל בי שינוי בגלל מקרה שהיה לי מיד אחרי הפרידה אני בוגר ומוכן כרגע אבל התחושות שפספסתי אותה כרגע ממש גוברות אני לא יכול לחזור אליה אולי בגלל זה כי תמיד הייתי בא אליה ועוזב אותה לאיזה תקופה חוזר לבית עד שהחלטתי שאני נפרד סופית לא הייתה לי בעיה עם ההחלטה עד שראיתי שעכשיו יש לה מישהו אני צריך שמישהו תמיד יגיד לי שכן עשיתי החלטה נכונה כי זה באמת ההרגשה שהייתה בי תמיד אבל פתאום אני מהורהר ובנוסף לדיכאון שאני עובר תמיד זה מוסיף לי הרבה לחץ אני חושב כבר להתאבד כדי לשכוח המחשבות מה לעשות

אתה יכול להיות מרוצה מאד, כי נראה לי שאתה מבין בדיוק מה לא היה תקין בהתנהגות שלך: 1. "תמיד הייתי בא אליה ועוזב אותה לאיזה תקופה" זו התנהגות שתלטנית ולא מכבדת, ואתה מבין כעת כי ככה לא בונים זוגיות 2. "לא הייתה לי בעיה עם ההחלטה (לעזוב אותה) עד שראיתי שעכשיו יש לה מישהו" כעת אתה מודע לכך שרצית שמישהו אחר יסבול, ושהיה קשה לך כשזה לא קרה. אני בטוח שתסכים איתי שהתיחסות לא מפרגנת היא בעייתית. לכן אני אומר: אתה צריך להיות מרוצה מאד..., כי רק מי שמודע לטעותו, ונוכח לדעת שהיא אינה מביאה תוצאות חיוביות - מוכן ויכול לשנות את עמדותיו והתנהגותו. שילמת דמי לימוד רגשיים - אבל קיבלת את התמורה: אתה בוגר יותר, ובשל יותר. הדרך להצלחה בבנית יחסים תקינים חדשים היא כעת קצרה יותר ובטוחה יותר. אם המחשבות האובדניות מתמשכות, צלצל ל ער"ן. אני רחוק ממך אלפי קילומטר (בארה"ב), ולא אוכל לסייע. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה