האם יש סיכוי לזוגיות עם פסיכופט

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

05/06/2017 | 21:44 | מאת: עדי על סף איבוד השפיות

אני נשואה כ 12 שנים. לאחר קריאה מעמיקה בעלי עונה על הגדרת פסיכופט. מניפולטיבי , בוגד סדרתי - יחסי שליטה והשפלה עם מספר נשים במקביל - ספרתי בזמן נתון 34, נצלן, ביטחון עצמי מופרז , רגוע , צ׳רמר על מנת להשיג את שלו. אינו מרגיש אשמה, ואם כן אז הוא לא מראה זאת. שקרן. בתחילת נישואינו היה אלים מילולית , מעט מאוד פיסית. מנותק והטיל את האשמה בגין כל ריב על התנהגותי - סברתי שהוא צודק כי אני אדם לא קל. היום, לאחר אין ספור פרידות ופיוס, שני ילדים, לאחר שהשלמתי עם כל זה הגיע עוד גילוי כאשר הילדה שלנו פתחה בטעות תיבת דוא״ל ממנה עלה כי יש לו מאהבת בעבודה, מספר מאהבות קבועות בשלושה ערים שונות וכמה בנות ״על הדרך״. בשל גלי עצב וכאב לב מן הפרטים הקשים שעלו במיילים ובעקבות אירועים שונים מולו חליתי בגופי ובנפשי. התעמתתי עמו והוא לא הניד עפעף. חרף המיילים הברורים המלמדים על כך שהאיש היה עסוק משך כל השנים בהם הינו נשואים באיתור ״כלבות״ ושפחות , ולמרות שחלק מהנשים שאותם אני מכירה היטב- הכחיש ברוגע. הבכי והכאב שלי לא הביאו לשום תגובה מעבר לאמירה כי הוא חי עמי ומנסה להצליח בבית ובקריירה שזו הצלחה של שנינו. מעבר לכך, אני התמוטטתי וכמובן הוא מתנהל כרגיל. הוא טען כי הפסיק את ״הפעילות״ . שוב זהו משבר רביעי על בסיס גילויים דומים אשר הביאו כמעט לגירושין פעמיים ולפיוס לאחר ששכנע אותי כי הוא משתנה בגלל הילדים. כעת , באיחור רב אני מבינה על מה נפלתי. השאלה שלי היא כזאת: א. האם אדם כזה הוא חסר תקנה? הוא מסרב להודות שיש בו משהו ״לא נורמטיבי״ ב. בתוכי ובגלל סיבות חברתיות איני יכולה בשלב הזה לפרק את המשפחה - האם יש השפעה לא מורגשת על הילדים? ( הוא מאוד נחמד איתם והם מתים עליו) ג. איך לשמור על שפיות עם אדם כזה? מה הפעולות / ההתנהגות שבה אני יכולה לנקוט על מנת שאוכל לשמור על עצמי מהשפעה שלו מקרה מרגיש כזה. תודה

לשאלתך הראשונה: לטנגו נדרשים שניים, כדברי הפתגם, וזה אומר שבמהלך השנים ההתנהגויות של שניכם די השתלבו זה עם זו. הציפיה שלך שהוא ישתנה אינה מבוססת על כלום. התנהגות מקבלת כיוון חדש עקב חיזוקים או סנקציות. כיבושים חדשים (שלו) הם חיזוק מצויין, ומהכיוון שלך אין סנקציות (ראי את שאלתך השניה). הציפייה לכן היא מה שהיה הוא שיהיה. לשאלתך השניה: סביר שההשפעה על הילדים מורגשת. אם את 'סמרטוט', ואם האבא 'בוגדני' - זה מחלחל ומייצר הרבה פוטנציאל שלילי אצל הילדים, לכשיתבגרו. לשאלתך השלילית: ניתוק מגע. או במסגרת הנישואין, וזה ע"י בניית זהות אישית וחברתית שאינה תלויה בו, או - וזה עדיף, ע"י סיום הנישואין. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה