דיכאון בהריון

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

08/02/2011 | 15:38 | מאת: אני

שלום רב אני בת 30 ,אמא לילדה בת שנתיים ונמצאת בשבוע 24 להריוני. בהריון הראשון חויתי אפיזודה דיכאונית מתמשכת במהלך כל ההיון כמעט , גם לפני ההריון הייתי מטופלת בויפקס עקב OCD (מחשבות)רק שבהריון הקודם , למרות שלא הסקתי לקחת , לא ממש עזר . הייתי בטיפול קוגנטיבי ולא הרגשתי שממש עזר , זאת אומרת הבנתי את המקור לדיכאון והבנתי שאין צורך להלקות את עצמי על התחושות והמחשבות , ושאני יכולה לאפשר עצמי את כל הדברים הללו מבלי לחוש אשמה . לאחר הלידה היה בסדר ואני אמא נהדרת . בשבועות האחרונים , שוב חלה הדרדרות . אני לא ישנה , יש לי התקפי חרדה והתקפי בכי, אין תיאבון והגוף כל הזמן במתח . אני עדיין לוקחת את הויאקס במינון המקסימאלי, אך ללא הועילץ אני מבינה שהדיכאון בא כתוצאה מההורמונים של הריון ושזה פיזי לגמרי , אבל מאוד קשה לי לתפקד עם התחושות האלו. מאוד קשה לי שבעלי והבת שלי רואים אותי בוכה מבלי לשלוט בעצמי. מה לעשות???

שלום רב, אין סיבה שתסבלי ככה, כנראה שהתרופה הזו לא נכונה בשבילך. כדאי שתפני לפסכיאטר/ית ותנסי תרופות אחרות. את יכולה גם לנסות לחזור שוב לטיפול פסיכולוגי. אם טיפול קוגניטיבי התנהגותי לא עבד בשבילך תנסי אולי - פסיכותרפיה בין אישית - גם היא שיטת טיפול קצרת מועד בדיכאון. בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה