תחושו לאחר לידת תאומים

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

30/12/2019 | 17:29 | מאת: אמא לראשונה תאומים

שלום לכולם, אני חודשיים וחצי לאחר לידת תאומים, לידה ראשונה. אני אקדים ואגיד שאני מטופלת תרופתית בלוסטרל 100 מג מזה כמה שנים עקב התקף חרדה קשה בעבר. את התרופה המשכתי לקחת בהריון וגם עכשיו ללא הפסקה. עד ליום הלידה הייתי מאוזנת לחלוטין במשך שנים. הייתי אני. כמה שעות לאחר הלידה התחלתי להרגיש לא טוב נפשית, הייתי לחוצה וחרדה וחששתי להישאר לבד. בכיתי והרגשתי נורא תלויה באמא שלי ובבעלי. סיפרתי לכל מי שסובב אותי כולל אנשים שבעבר לא נפתחתי בפניהם בתחושות שלי. לאחר כ3 שבועות מהלידה חזרתי להיות עצמי פלוס מינוס. בשבועיים האחרונים התחילו בי תחושות לא טובות נפשית. קו מחשבה שלילי, חוסר שמחה, חוסר הנאה, פחד שאם אמשיך להרגיש ככה לאורך זמן אני אעשה לעצמי משהו, חזרתי להיות תלויה יותר בבעלי.. התחושות לא באותה עצימות כמו לאחר הלידה- אני עושה טיול עם הילדים כל בוקר של חצי שעה לפחות, כן מתפקדת, נפגשת עם המשפחה, מדי פעם כשאפשר נפגשת עם חברות, אבל... אני לא מרגישה עצמי! אני פחות שמחה מבעבר, פחות שלווה, פחות משוחררת, מלאה במחשבות על המצב שלי ועל התחושות שלי. המוח לא נקי. אני מבינה שאני נמצאת בתקופה קשה מאוד, אבל אני מרגישה שנפשית משהו שונה. האם כדאי להעלות מינון של הלוסטרל? האם כדאי שאחכה עד שהילדים יכנסו למסגרות והלחץ ירד ורק אז לשקול להעלות מינון אם לא אחזור לעצמי?

שלום רב, התחושות שאת מתארת די צפויות חודשיים וחצי אחרי לידת תאומים. זו תקופה קשה ואינטנסיבית ואת צריכה לקבל הרבה עזרה מהסביבה כדי להתמודד עם המצב החדש. זה מצוין שאת מקפידה על טיול בבוקר ועל פגישות עם חברות ומשפחה. נסי להתארגן על זמן נטול ילדים 3-4 פעמים בשבוע וצאי לעשות ספורט. הקפדה על כך תעזור בשיפור מצב הרוח. בנוסף הקפידי על 6 שעות שינה רצופות בלילה. חוסר בשינה גם מחמיר את המצב. אם אין שיפור לאחר שבועיים של עזרה, ספורט ושינה כדאי לפנות לפסכיאטר לשקול העלאה במינון או שינוי תרופתי. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל פסיכולוגית קלינית מומחית

01/01/2020 | 14:14 | מאת: אמא לראשונה תאומים

תודה על המענה המהיר, בנוגע להמלצות: 1. יש לי עזרה של ההורים משני הצדדים ובעלי, אולם עדיין ההתעסקות בילדים היא 100 אחוז מהזמן 2. אני ובעלי מחלקים את הלילה ביננו כך שאני מספיקה לישון 6 שעות ללא הפרעה 3. האם טיול של יותר מחצי שעה עם הילדים בבוקר עונה על ההגדרה של ספורט?

הי, ספורט צריך להביא לעליה משמעותית של הדופק. הליכה מהירה מאוד, ריצה, ריקוד, אופניים. חוץ מזה קחי זמן לעצמך זמן נטול ילדים (לא בזמן שהם ישנים ואת דרוכה שתכף יתעוררו) לעשות דברים שאת אוהבת שעה ביום. שרון

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה