אימוני כושר לאחר מעקפים

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

05/08/2014 | 12:30 | מאת: משה

שלום. אני בן 68. לפני כ-5 שנים עברתי אוטם שריר הלב ובעקבותיו ניתוח מעקפים (5 מעקפים). אני מקבל טיפול תרופתי לאיזון לחץ דם, כולסטרול, טריגליצרידים. בעקבות האירוע התחלתי להתאמן בחדרי כושר, בשנתיים הראשונות במכונים לשיקום לב (קרדיואוסטייל – עד שנסגר – ובהמשך במכון הלב בתל השומר) ואחר כך בחדר כושר ללא פיקוח רפואי בו המשכתי את הפעילות הגופנית ע"פ התכנית שנקבעה ע"י פיזיולוגים בשנתיים הראשונות. התכנית כללה בין היתר פעילות אירובית (סבולת לב-ריאה) ואימוני התנגדות תוך הקפדה על תמיכה לאיזור הגב התחתון מאחר והיתה לי פריצת דיסק בעבר. דופק האימון שהומלץ לי היה 100 -110 מאחר ואני לוקח נורמיטן 25 (חצי כדור מדי יום) לא יכולתי להגיע לדופק המומלץ אלא רק ל-90-95. לאחרונה החלפתי חדר כושר, והוצמד לי מאמן כושר שקיבל ממני את התאור הנ"ל. המאמן החדש קבע לי דופק מטרה של 130 תוך ציון שלא לקחת נורמיטן לפני האימון, ואכן אני מצליח להגיע לדופק זה. בביקורת החצי שנתית אצל הקרדיולוג שלי התייעצתי איתו לגבי התכנית החדשה ולהפתעתי הוא שלל אותה מכל וכל. לדעתו אין צורך לשנות את מועדי לקיחת הנורמיטן, אין חשיבות לעקוב אחרי הדופק ומבחינתו אני יכול להסתפק בהליכה של כ-40 דקות במהירות של כ-5-6 קמ"ש במשך 3 עד 6 פעמים בשבוע וקצת אימוני כוח. (בלשונו הציורית הוא העיר שאני לא צריך להתאמן לקראת האולימפיאדה...). כיום אני מתאמן כמעט מדי יום. כעת אני מבולבל, כי נוצר מצב שלא רק התכנית החדשה לא נראית לו, אלא יוצא שגם זו שאני עוסק בה כבר כ-5 שנים. אינני בטוח איך להמשיך. אודה להמלצות

משה שלום, ראשית מתנצל על תשובה המאוחרת. לגבי תכנית הפעילות שלך: לכאורה, צודק הקרדיולוג שלך בכך שלא מן הדין שמאמן כושר יתערב בנושאים הקשורים בטיפול התרופתי שלך ומאידך מה לקרדיולוג ולבניית תכניות כושר? אנחנו בדרך כלל מעוניינים בנטילת חוסמי בטא דווקא לפני הפעילות כדי להוריד דופק ולהגביר את העמסת הנפח ובכך להגביר את נפח הפעימה ולמנוע את עיבוי שריר הלב. אתה אכן צריך להביא בחשבון שהתכנית שקיבלת לפני 5 שנים לא מתאימה לך היום ואתה צריך לקבל הוראות כיצד להמשיך. אני מציע לך לקבוע עם פיזיולוג של מאמץ בעל ניסיון בטיפול בחולי לב, להתאמה של תכנית הפעילות. תוכל ליצור קשר להערכתי עם המכון לשיקום לב שבו התאמנת ורק כדי שיבחנו את מצבך ויבנו לך תכנית מותאמת. בהצלחה!

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ