האם bcaa באמת עובד? האם ישנה הפחתת עייפות?

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

19/03/2017 | 01:53 | מאת: יעל

שלום, אני בת 35. 1.63 שוקלת 59 אבל עם 31 אחוזי שומן, 28 אחוז מסת שריר(לפי המשקל המיוחד של טניטה). עליי להוריד במשקל מאחר שאני סובלת מרפלוקס ויש לי השמנה ביטנית. רציתי בבקשה לברר: רכשתי את התוסף BCAA והמטרה היתה שיעזור לי מבחינת העייפות בפעילות אירובית.. בעצם להצליח לעשות יותר זמן ולא לוותר לעצמי, כי הרבה פעמים אין לי אנרגיה להמשיך. המטרה שלי היא לעשות שעה של פעילות אירובית עם מד דופק בדופק מטרה על הליכון או אלפטיקל. אני חושבת שאולי התוסף באמת עוזר לי מבחינת העייפות שמגיעה יותר מאוחר ממה שהיתה מגיעה בלי התוסף. אני תוהה האם זה אפקט פלסיבו אצלי, או שבאמת התוסף הזה מוכח במחקרים כתורם להפחתת העייפות ודוחה אותה? ובמידה והוא באמת עושה את זה, האם הוא עובד לאורך זמן? או שהגוף מסתגל אליו? אין לי בעיה לקחת אותו במשך שנה אפילו אם זה מה שיגרום לי להצליח לעשות פעילות אירובית למשך יותר זמן. תודה מראש!

BCAA- branched-chain amino acid הן חומצות אמינו, שנצרכות על ידי ספורטאים רבים בכדי למנוע תהליכים של פירוק שריר, שאופיינית לאחר פעילות גופנית אינטנסיבית במיוחד כאשר המאזן הקלורי הוא שלילי. ישנם מחקרים שתומכים בטענה הזו, וישנם גם טיעונים שלא, יחד עם זאת קשה לי לומר שהמחקרים נעשו ללא ניגודי עניינים מסחריים. בשורה התחתונה, לא מזיק ואם את מרגישה טוב אז מה זה משנה פלציבו או לא?

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ