מחשבות טורדניות אצל מתבגרת

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

28/10/2012 | 06:44 | מאת: סושי

הבת שלי בת 13 . במשך שנות חייה תמיד היו קיימים אירועים מינורים של רחיצת ידיים חוזרת ונשניית לקוק השפתיים כתלונה על יובש, כחכוך בגרון,פחד ממזיקים באופן חריג למדי. בשבוע האחרון חלה הופעה חדה של ארועים המלווים בפחד ממזיקים וביטויי מילולי של פחד פן יזהמו ישפיעו ועוד על שלמות הגוף. כולל ארועים של רחיצת ידיים ,פנים כחכוך התקפי זעם וזעקה לעזרה. בבדיקת הערכת פסיכאטר לאחר שיחה ארוכה הוחלט על טיפול בפריזמה. יש לי פחד כבד מאחר ואני עובדת בתחום הרפואה משימוש בתרופה הן בהיבט ההתפתחותי,קוגנטיבי,השגים בלימודים מאחר ובתי תלמידה מצטיינת ,מבריקה וחכמה אך לאחרונה אני חשה שהארועים הללו משפיעים ומחבלים באיכות זמנה .מה השלכות הטיפול על השגיים לימודיים? תופעות לוואי נפוצות? כמה משתמשים בה נכון להיום מבחינת מתבגרים ונוער ,אחוזי הצלחה? אין מאכלים מסוימים שיכולים להוות תחליף לרכיבי התרופה? יש קשר להתפחותה מבחינת הורמוני גדילה ועודוהאם תהיה פגיעה בתפקוד מיני,האם זה אומר שהמחלה עשויה להפוך לסכיזופרניה בקצור בבקשה תענה על שאלותי אני חשה שכבר אני זקוקה לטיפול

שלום לך, אני יכולה לענות רק על חלק מהשאלות, את שאר השאלות שקשורות לתרופה יש להפנות לרופא. ראשית, אין סיכוי שהבעיה תהפוך לסכיזופרניה. סכיזופרניה היא מחלה של המוח ואין קשר בינו לבין הפרעות אובססיביות, שבוודאי אינן מחלות. שנית, השימוש בתרופה (ובכלל בתרופות דומות מקבוצת התרופות הזו) הוא מאוד שכיח, הן במבוגרים והן בילדים ובמתבגרים. לא נמצאו עד כה נזקים שהתרופות הללו גורמות לגוף בטווח הארוך, למיטב ידיעתי. כלומר, התרופה לא תפגע בהתפתחות הילדה, ונטילתה כעת לא תשפיע על תפקוד מיני בעתיד (תופעת הלוואי הזו קורה אצל חלק מהתרופות רק בתקופה בה נוטלים את התרופה). לא ידוע על מאכלים או מוצרים טבעיים שמהווים תחליף טוב לטיפול התרופתי. בכל אופן, רצוי מאוד לא לצאת ממשרדו של הרופא המטפל עד שתקבלי מענה לכל השאלות שמטרידות אותך לגבי הטיפול בתרופה, וחשוב להתעקש לקבל תשובות. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית