שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

05/06/2012 | 20:38 | מאת: אני

האם ניתן לטפל בבעיה של טיקים ומחשבה עליהם ?ובכלל במחשבה בטיפול התנהגותי קוגנטיבי? ומה המחיר תודה ויום מצויין.

שלום לך, טיקים נובעים בדרך כלל מבעיה נוירולוגית, ולכן יש לעשות אבחון וטיפול אצל נוירולוג. הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי (CBT) יכול להפחית מצבי חרדה ולחץ שיכולים להשפיע על הופעת הטיקים, וכן רגשות שליליים הנובעים מעצם הופעתם של הטיקים ומהמחשבה עליהם. לפיכך, אפשר לטפל במחשבות על הטיקים ולהפחית את העיסוק בהם. במקרים מסוימים, הדבר עשוי אף להפחית את הטיקים. בנוסף, טיפול קוגניטיבי התנהגותי בהחלט עובד על שינוי החשיבה- זיהוי דפוסי חשיבה בעייתיים ועבודה עליהם. לא הבנתי אם שאלת לגבי המחיר שאני גובה או באופן כללי לגבי מטפלים, בכל מקרה אני לא יכולה לענות על כך על גבי הפורום. ניתן לשלוח לי מייל ל: [email protected] בהצלחה!

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית