תרופות נגד חרדה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

04/02/2012 | 01:53 | מאת: מחבר

שלום שרון, 1. מי יכולים לרשום תרופה נגד חרדה לטיפול ב-OCD? האם רק העוסקים בבריאות הנפש או גם רופאים פיסיולוגיים? 2. האם יש לקחת טיפול נוסף כמו טיפול CBT על מנת לקבל מרשם לתרופה שתקל על ה-OCD? 2. האם אפשרי שהסימפטומים של ה-OCD כמעט וייעלמו רק על ידי נטילת תרופות? תודה לך.

שלום לך, 1.) הטיפול התרופתי ב- OCD הוא בדרך כלל בתרופות המשמשות גם לטיפול בדיכאון, מקבוצת ה- SSRIs. תרופות מסוג זה יכול לרשום הן פסיכיאטר והן רופא משפחה (למעשה מאחר שכל רופא מורשה לרשום אותן). לעיתים, במקרים קשים יותר, מוסיפים גם תרופה אנטי פסיכוטית אטיפית, שעוזרת לפעולתה של התרופה נוגדת הדיכאון. תרופות מסוג זה רשאי לרשום רק רופא פסיכיאטר. בכל אופן, אני ממליצה לפנות לפסיכיאטר על מנת לקבל את הטיפול התרופתי, מאחר שמניסיוני פסיכיאטרים בקיאים יותר בהתאמת הטיפול התרופתי (מסוג זה) עבור כל מטופל ספציפי. 2.) מרשם לתרופה יכול לקבל כל אחד שמאובחן כסובל מ- OCD, בלי קשר לטיפולים אחרים שעובר. 3.) אפשרי שסימפטומים של OCD יפחתו באופן משמעותי רק על ידי נטילת תרופות. אולם, יש סיכוי גבוה מאוד שיחזרו, ואף בחומרתן המקורית, לאחר ההפחתה במינון והפסקת נטילת התרופה. כדי לשמור על עמידות הטיפול, יש צורך לשלב CBT. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית