בעיית OCD לכלתי

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

05/11/2011 | 18:02 | מאת: שלומית

כלתי, סובלת מהפרעת OCD אך לא מודעת לעניין. כלתי לא נותנת לנכדים שלי לראות אותי בשום פנים ואופן והיא מתנהגת כמו משוגעת בכל מה שקשור לנקיון וסדר, יש זמן מוקצב לארוחות, זמן מוקצב למקלחת, מי שלא מתנהג יפה מקבל עונש שהוא יכול להיות - לא לצאת שבוע מהבית או מכה חזקה, כלתי לא מחזיקה שולחן בסלון כדי שלא תצטרך לארח אורחים שישבו ויאכלו בסלון, היא כל יום מנקה את הבית בצורה אובססיבית ולא נורמלית. והיא מאיימת עלי שאם אני אעז להתקרב לנכדים שלי או לבית שלה היא תפגע בנו. היא צריכה טיפול לפי דעתי, ואין לי מושג איך להתחיל להתמודד עם זה כי היא לא מודעת לזה, והיא לא רוצה שום טיפול היא חושבת שהיא מושלמת. הבן שלי מפחד להביע דעה בעניין כי היא משרה אימה ופחד בבית וכולם מפחדים ממנה. יש להם 6 ילדים, ואני לא ראיתי אותם במשך 7 חודשים. קשה לי נורא ואין לי שום מושג איך לטפל בעניין, אני בוכה הרבה והעניין הכי כואב זה שהיא פוגעת הרבה בילדים רגשית ומשפילה אותם בגלל שהם נורא אוהבים אותי. אני אובדת עצות, אשמח לעצה טובה מבחורה שמבינה.

היי שלומית, אני מבינה שכלתך גורמת לך ולמשפחתך סבל רב. הבעיה היא, שעם כל הרצון הטוב, אי אפשר לגרום לאנשים שלא רוצים להשתנות לעשות זאת על ידי שכנוע בלבד. אנשים בדרך כלל פונים לטיפול, כאשר הבעיה שלהם גורמת להם סבל. כאשר אדם גורם לאנשים בסביבתו סבל (ולא לעצמו), הוא יגלה מוטיבציה להשתנות רק מתוך אכפתיות כלפיהם, או מתוך הבנה שהתנהגותו פוגעת בו בצורה כלשהי. בנוסף, עלייך לזכור שבנך בחר לבלות את חייו עם אשה כזאת, ובכל יום שהוא נשאר איתה הוא בוחר לעשות זאת. נראה לי שכיוון הפעולה הוא סוציאלי/ משפטי: אם את חושדת או יודעת שקיימת התעללות בילדים מצידה, או טיפול לקוי, את יכולה לפנות לשירותי הרווחה כדי שעובדת סוציאלית תבקר בבית ותבדוק את יחסה לילדיה. בנוסף, קיימים עורכי דין וארגונים לזכויות המשפחה (כמו "משפחה חדשה" שעוסק גם בזכויות סבתא), דרכם ניתן לברר את הזכויות, שבהחלט יש לך, לגבי ביקור נכדייך באופן סדיר. לארגון זה קיים גם מענה טלפוני (חפשי אותם בגוגל) שנקרא "סב השעה". בהצלחה!

05/11/2011 | 21:22 | מאת: נורית

קראתי שאם המחלה אינה נעלמת אחרי שלשה חודשים של טיפול תרופתי וקוגנטיבי היא תהיה כרונית האם זה נכון

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית