הפרעה טורדנית כפייתית / פרנויה / חרדות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

10/07/2016 | 18:31 | מאת: יאיר

שלום שרון. לאחרונה חזרתי לזמן מוגבל למקום עבודה שהייתי בו בעבר וסיימתי לא בצורה חיובית עם האנשים שם, לפי דעתי. חזרתי, מאין ברירה, ואני מרגיש את המתח (אולי זה רק ממני) מהאנשים שם וזה מכניס אותי למחשבות טורדניות שהם רוצים לעשות לי רע. למשל לפני מספר ימים, פתחתי את החלון כדי שיהיה אוויר, כי לא הרגשתי את המזגן. מדובר במשרד גדול. פתאום מגיע המנהל הבכיר ביותר ואומר לי שבגללי, שפתחתי את החלון, המזגן לא עובד. התחלתי לעשות חושבים ולשאול את עצמי איך יכול להיות שהוא בא דווקא אליי, האם הוא עשה סיבוב לראות בכל המשרד שהחלונות סגורים? מדוע הוא בא אליי שאף פעם הוא לא עשה זאת? זה התחיל להכניס אותי ללחץ ולחרדות מה עומד מאחורי זה. יש דברים שאם הם לא נראים לי טבעיים הם לא טבעיים מבחינתי ואז אני מנסה להבין מה הסיבה שעומדת מאחורי זה. מה פתאום הוא החליט לפנות אלי בתוקפנות כזאת שהוא אפילו לא מכיר אותי? אולי הוא יודע משהו ומתכנן לעשות לי משהו רע... אני מרגיש כל הזמן אווירה עוינת בעבודה. לפי דעתי. אני מפחד שטעיתי שחזרתי ואולי אני צריך ללכת כי זה מריץ לי מחשבות טורדניות לא פשוטות. גם קודם היו אבל בדברים אחרים. אודה לעזרתך ולהבנת העניין. החשד שלי מכל דבר ומכל עניין. זה חשוב לי להבין מה זה. מה קורה כאן.

היי יאיר, מומלץ להיפגש עם איש מקצוע מתחום הטיפול הפסיכולוגי על מנת להבין מה טיבן של מחשבות אלה. השאלה היא, עד כמה אתה מאמין שמחשבות אלה נכונות, והאם אתה יודע שלמעשה ההשערות האלה אינן מציאותיות. יש לכך השפעה משמעותית על האבחנה. יש גם צורך לדעת באילו נושאים היו המחשבות האחרות שאתה מדבר עליהן, ובכלל לראות את התמונה הכללית לפני שמאבחנים מה בדיוק עומד מאחורי מחשבות אלה. בברכה, שרון לויט, MSc פסיכותרפיסטית קוגניטיבית- התנהגותית קליניקה: טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים אביגיל 8, חיפה www.cbthaifa.com

13/07/2016 | 21:44 | מאת: יאיר

שלום שרון, במה לדעתך מדובר? זה חרדות? פחדים? חששות? הכל ביחד? תודה.

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית