אוסידי קשה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

12/12/2020 | 23:01 | מאת: גלית

שלום שרון, יש לי כמה שאלות בקשר לאוסידי: איך ניתן להפסיק עם הרהורים/ טקסים מחשבתיים? לפעמים אני מרגישה שאני צריכה יותר לתכנן את פעולותיי מתוך פחד להיפגע/ לפגוע? הימנעויות וכו. לעיתים מצליחה פשוט להגיד שיהיה או אולי ולהמשיך בענייני. איך אפשר לקחת את הסיכון? איך היית ממליצה להגיב כשמחשבה מרגישה אמיתית? הרי שום הסבר הגיוני לא יעזור. אני יודעת שיש לתת למחשבה להיות- לא לעשות טקס/ הימנעות. אבל זה קשה. תודה רבה

היי גלית, קודם כל, אין צורך לתכנן את פעולותייך. זוהי הימנעות שהיא שוות ערך לטקס. קל יותר להבחין בפעולות החיצוניות שאת מבצעת או נמנעת מהן עקב המחשבות, ולהפסיק את הטקסים או ההימנעויות הללו. זה יותר קל מאשר לעצור טקסים מחשבתיים. הניסיון לשכנע את עצמך שהמחשבה לא נכונה אכן לא יעזור, ולכן הכי נכון לא לשנות שום דבר בהתאם למחשבה, כלומר להתנהג כפי שהיית מתנהגת אם לא הייתה קיימת, ולנסות לא "להתווכח" איתה. חשוב להבין שזה בסדר ולגיטימי לחשוב אותה, ולהמשיך את היום שלך כרגיל. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה [email protected]

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית