מחשהה טורדנית כבר שנים.......

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

03/12/2020 | 23:39 | מאת: לילי

שלום ולילה טוב דר יקרה.. אני סובלת מ ocd כמעט כל החיים. מחשבה טורדנית ואובססיבית מגיעה, משגעת אותי, מציקה מאוד. אבל אחרי תקופה זה פשוט חולף ולא מאיים ככ. עכשיו הocd החמיר , יש לי מחשבה שכל היום בראש שלי, אני לא מצליחה לנטרל אותה ממני. את חושבת שכמו שהצלחתי להיפטר ממחשבות בעבר זה יכול גם לקרות עכשיו? אפשר להיות אופטימיים? המחשבה שכרגע עוברת לי בראש מאוד טורדנית. מה היית ממליצה כדי להפוך מחשבה ללא מעניינת יותר? אני מנסה לתת לה פשוט להיות.לא להילחם בה. אבל היא מאוד מאיימת ולא נותנת לי שקט. תודה מראש

היי לילי, כל מחשבה ספציפית היא לא בעיה בפני עצמה. לכן זה גם חסר משמעות אם מחשבות קודמות עברו או לא. הטורדנות הרי משנה צורות ותכנים, אבל זו בכל פעם אותה טורדנות בצורה אחרת. המחשבה הספציפית הזו בהחלט יכולה לחלוף ולהתחלף במשהו אחר, ולכן חשוב להבין שתוכן מסוים הוא לא הבעיה. זה בהחלט כיוון נכון לקבל את המחשבה ולתת לה להיות, אבל אם באותו הזמן את רוצה שהיא תחלוף כבר, את הרי לא באמת מתכוונת לזה... והרי אי אפשר "לרמות" את המוח. קבלה צריכה להיות אמיתית, וללא התנגדות. כלומר, בלי לנסות לחשוב מתי המחשבה תחלוף, בלי לבדוק האם היא חולפת, רק לתת לה להיות, בהווה ובכל זמן נתון. אפשרי גם להיעזר בחשיפות (הצפת התכנים), אבל רצוי לעשות זאת בליווי מקצועי בלבד בכדי לעשות זאת נכון. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה [email protected]

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית