אובססיה מעצבנת !!!!!!!!!!!!!

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

28/11/2020 | 17:28 | מאת: מיתר

היי ישבתי על דם בספסל ציבורי. כעת אני בטוחה שיש לי איידס. מלא מחשבות, מלא פחדים.... את בעצם כותבת כאן לא לענות לפחדים, לא לבצע בירור באינטרנט, לא לשאול על זה, לא לחקור כי כל זה רק מגביר את האובססיה. אבל איך באמת אפשר לא להקשיב למחשבות האלה ולא להאמין להם , שהפחד בוער בגוף !!! הפחד לא מרפא.... את באמת מאמינה שאם לא מתייחסים למחשבה אפשר להמשיך לחיות רגיל כאילו כלום? מה היית מציעה לי לעשות? א. לתת להם להיות? ולא להקשיב להן? ב. לכתוב אותן ולקרוא בקול פעם ביום? ג. להגיד לעצמי שאלה המחשבות שלי, ואני לא מתנגדת אליהן, אלא חיה איתן? תעזרי לי אני מתחננת קשה לי בטירוף לא מבינה למה המוח שלי נתקע+!! תודה שבוע טוב מיתר

היי מיתר, התשובה לשאלה "כיצד לא להתייחס לפחד" תלויה בהתנהגות שלך. כלומר, הכוונה היא לא להפסיק בכוח לחשוב את המחשבה, לא לדחות אותה, אלא לא לעשות שום התנהגות סביב המחשבה הזו: לא לחפש אישורים, מהסביבה, מהאינטרנט או אפילו מעצמך בראש, ולא לעשות דברים גרועים יותר (כמו ללכת לרופאים או לבדיקות איידס, וכו'). כל אלה הם טקסים, שמחזקים את הפחדים ומעודדים את המחשבות לחזור על עצמן בסיטואציות שונות. לכן, מה שאת צריכה לעשות עכשיו הוא פשוט לחכות שהמחשבה תעבור, ללא שום בדיקת איידס או אישור לגבי דרכי הדבקה אפשריות. זה בהחלט נכון לומר לעצמך שאלה המחשבות שלך, זה מה שהמוח שלך רגיל ויודע לעשות, וכרגע את צריכה לחיות איתן. חוסר התגובה שלך למחשבות יביא בסופו של דבר לריפוי, ומכאן שהפחד יכול בהחלט לרפא, כשנותנים לו להיות. לגבי כתיבת המחשבות, חשיפות מומלץ לעשות רק בהדרכה של איש מקצוע, מאחר שגדול הסיכוי שפשוט תעשי אותן לא נכון אם תעשי לבד. שבוע טוב, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה [email protected]

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית