המחשבות רצות לי בלי סוף במיוחד בשעות הערב

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

03/10/2020 | 13:01 | מאת: ליאת

חג שמח רציתי להתייעץ מה לעשות שמחשיך החשיכה אני מרגישה מחשבות טורדניות שליליות וקשה לי להיות עסוקה. ביום אני מרגישה מצוין זה קורה לי בערב מין תחושת מועקה אשמח עם תוכלי לייעץ לי מה לעשות זה מחשבות שלא עוזבות אותי תודה רבה וחג שמח אשמח לטיפ איך להתמודד עם מחשבות טורדניות

03/10/2020 | 16:53 | מאת: סובל

היי, ליאת. במידה ועוברת לי מחשבה טורדנית, אז אני יכול לפעול בשתי הדרכים הבאות יחד: 1. לא להילחם במחשבה, אלא לתת לה להישאר. 2. לכתוב אותה על דף, או להתחיל לומר אותה בע"פ מול המראה. כך, זה יכול למסמס את עוצמת המחשבה. מה הסיבה לדעתך שדווקא בחשיכה המחשבות שלך עולות?

היי ליאת, השאלה שלך מאוד כללית. יש צורך לדעת מהן בדיוק המחשבות ה"טורדניות" שאת מדברת עליהן. לא כל מחשבה מציקה היא מחשבה טורדנית, ודרך ההתמודדות עם דאגנות יתר ועם מחשבות טורדניות היא שונה. חג שמח, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית