שאלה חשובה... אשמח לתשובה......

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

24/09/2020 | 16:47 | מאת: לימור

היי דר שרון מה שלומך? אני קוראת בפורום המון. אוהבת את התשובות שלך ולומדת מהם המון. את חוזרת וכותבת שצריך להתעלם מהמחשבות הטורדניות, את אומרת לא לתת להם במה. לא לענות עליהם לא לנסות לפתור אותם. והם פשוט יחלפו. אבל האם זה לא הדחקה??? מפחדת שאם אדחיק זה יבוא לי בהפוכה. מה ההבדל בין הדחקה לבין לא להתייחס למחשבות? תודה וסופש נעים :)

היי לימור, אני שמחה שאת אוהבת את הפורום ונעזרת בו. זו שאלה טובה, שהרבה אנשים שואלים. למעשה, להתעלם מהמחשבות ולהדחיק אותן זה דבר והיפוכו. התעלמות מהמחשבות אין פירושה שמנסים לא לחשוב אותה, אלא להיפך - מנסים לקבל אותה ולתת לה להיות שם. מתעלמים ממנה בהתנהגות, כלומר לא עושים שום דבר כדי לסלק אותה, ולא מדברים איתה (כי זה בעצם "ויכוח" עם המחשבה וזה מגרה אותה עוד יותר). כשמישהו "מדחיק" מחשבה, הוא בעצם מנסה לא לחשוב אותה, וזו פעולה אקטיבית שרק גורמת לה להתחזק. כשמנסים לא לחשוב על משהו - חושבים עליו יותר. כשמנסים לתת למחשבה להיות שם - היא בסופו של דבר הופכת למשעממת, והמוח מפסיק להתמקד בה (לפרקים, ואחר כך לתקופות זמן ארוכות). גמר חתימה טובה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית