איך לדעת אם מחשבה היא אמיתית או לא?

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

21/06/2020 | 22:38 | מאת: אנונימית

אני כל הזמן מטילה ספק בגברים מסויימים וזה מערער ומכניס אותי ללופ שאני לא יודעת אם הוא עם סיבה מסויימת או לא.

שלום לך, OCD הוא בעצם הספק הזה, שאף פעם לא מניח לך לדעת האם מחשבה היא אמיתית או לא. ההפרעה ממשיכה להתקיים בגלל שהסובל ממנה לא מניח לשאלה הזו, ומנסה כל הזמן "לפתור" אותה ולסלק את הספק. ברגע שמניחים לספק להיות שם, ולא מנסים לסלק אותו ולפתור את השאלה הזו, המצב מתחיל להשתפר. הוא הולך ומשתפר עם הזמן, אם מתמידים בכך. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית