מחשבה שלא עוזבת אותי

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

29/05/2020 | 01:12 | מאת: אנונימית

השנה הכי קשה שחוויתי, המון מחשבות מפחידות שהתפתחו לחרדה ובזמן האחרון יש לי מחשבה שממש מעסיקה אותי ואני שואלת את עצמי כל הזמן ״אולי זה לא אמיתי״ ואני מנסה להבין מאיפה המחשבה נובעת, אולי זה מחרדה? אולי יש לי הפרעה נפשית? וזה מתחיל להלחיץ אותי ואני לא מספרת את זה לף אחד אבל נמאס לי כבר מהמחשבה הזאת שהיא באה כשאני יושבת עם חברים ובסיטואציות שונות ולא מבינה מאיפה המחשבה הזאת באה ואני מחפשת באינטרנט תשובות וזה לא עוזר.. אני פשוט מתוסכלת.

שלום לך, אני מבינה שהמחשבה מטרידה אותך, ושאת מתוסכלת מעצם העובדה שהיא מגיעה שוב ושוב. הבעיה היא, שהתסכול והחיפוש אחרי תשובות אינו מועיל, ורק מגביר ומחזק את הופעת המחשבה. מה גם שאין ממש תשובה לעניין. מחשבות פשוט נמצאות שם, והדבר הכי טוב הוא להניח להן להיות, לא לייחס להן חשיבות יתר ולא לעסוק בהן. הן באמת חסרות חשיבות. כשתניחי לעיסוק במחשבה, היא גם תניח לך. (אין לצפות שהיא תיעלם מיד, זה יקרה באופן הדרגתי) חג שמח, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית