בבקשה שרון תעני לי על השאלות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

28/05/2020 | 21:29 | מאת: נתנאל

מטפלת אחת אמרה לי שהאוסידי יושב הרבה פעמיים על בסיס הגיוני... זאת אומרת שצריך אז להתייחס למחשבות הטורדניות של האוסידי לא? כי הרי הן הגיוניות לא?

היי נתנאל, עצם העובדה שלמחשבות יש כביכול בסיס "הגיוני", אינה אומרת שהם חשובות או שצריך להתמקד בהן. זה לא יועיל בדבר. קח לדוגמה אדם שחושב כל הזמן על זיהומים ומחלות, ועקב כך שוטף ידיים ומנקה את עצמו בצורה מוגזמת (וזה בעצם העיסוק שלו במחשבה). ההגזמה בעיסוק לא תועיל בדבר ולא תהפוך אותו למוגן יותר מפני מחלות מאשר האדם הסביר, ששוטף ידיים רק במידה הנחוצה ולא מעבר לכך. חג שמח, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית