איך משחררים מישהו מהראש התאהבות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

02/05/2020 | 09:49 | מאת: רינת

שלום רב. אני מאוהבת במישהו שאני לא מצליחה להוציא אותו מהראש. אני נפגשתי איתו פעם אחת לדייט והוא נתן לי את מספר הטלפון שלו והבטיח לי הבטחות ונתן לי אהבה נמשכתי אליו. הבעיה שהוא רק פעם אחת החזיר לי טלפון, ואחרי זה שניסיתי להתקשר אליו עוד פעם ועוד פעם הוא לא ענה. כתבתי לו לפייסבוק הוא לא שלח לי אפילו לייק. היום אני לא מתקשרת לא כותבת לו בפייסבוק אבל עדיין הוא בראש שלי. אני מרגישה ממש אהבה גדולה אליו, למרות שנפגשנו פעם אחת. הוא משך אותי מאוד מהפגישה הראשונה, ומהשיחת טלפון חד פעמי. אני מרגישה מאוכזבת ממנו אבל אני כל הזמן חושבת עליו. קשה לי לצאת מהמחשבות שלי עליו למרות שראיתי אותו רק פעם אחת, ודיברתי איתו בטלפון פעם אחת. הוא יפה תואר ממש מושך, ואני ממש לא יכולה לחשוב על מישהו אחר חוץ ממנו. אני יודעת שזה מחשבה אובססיבית. אני נמצאת כרגע במועדון תמיכה מקבלת עזרה בקהילה, אבל אני די חדשה ואין לי עדיין שיחות פרטניות רק קבוצות. השיחות הפרטניות יקחו קצת זמן בגלל זה פניתי אליך. גם עושים לי שינוי בתרופות אבל זה לא חס וחלילה בית חולים או אשפוז זה הרופא משפחה עושה שינוי בתרופות. עד שיהיה לי רופא פסיכיאטר. כבר קבעו לי תור אבל עדיין יש עוד זמן עד הפגישה עם הרופא. אשמח רק עם תסכימי ותעשי לי ממש מצווה עם תוכלי לתת לי טיפ קטן מה לעשות כדי להוציא את הבן אדם הזה מהראש. שוב אין לי קשר איתו לא מתקשרת ולא נכנסת לפייסבוק כי אני יודעת שהוא לא יענה לי וזה מאוד קשה. תבורכי עם תוכלי לתת עצה איך להוציא אותו מהראש? אני ממש מודה לך מאחלת לך שבת נפלאה תבורכי

היי רינת, אני מניחה שאת מטופלת מסיבות אחרות ולא בגלל ההתאהבות בבחור. התאהבות אינה מוגדרת כאובססיה או כהפרעה אובססיבית, גם אם לדעתך היא מוגזמת. ההרגשה שאנחנו מרגישים כשאנחנו לא מצליחים "להתגבר" על מישהו דומה יותר להתמכרות. וכמו שנגמלים מהתמכרות, כך נגמלים מהאדם אליו אנחנו מכורים - משתדלים לעסוק בו כמה שפחות או בכלל לא. עוזר מאוד למלא את הזמן בעיסוקים אחרים, כדי לא לעסוק בזה, ובסופו של דבר גם לחפש קשרים רומנטיים אחרים. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית