הפרעה טורדנית אובססיבית........

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

05/04/2020 | 09:31 | מאת: נועה

היי דר אני בת 30 מנהלת אורח חיים נורמאלי לחלוטין אך אני סובלת כבר תקופה ארוכה ממחשבות טורדניות אובסיסיביות. הבסיס של ההפרעה זה משהו שנתקע. ואני צריכה כל הזמן להוציא אותו. זה מתבטא בהמון דברים. סתם דוגמא שקראתי כאן והתחברתי, מישהי כתבה ששכבה עם מישהו ופוחדת שהזרע שלו נתקע למרות שהדבר לא הגיוני. האם להדחיק ולנסות לא לחשוב על זה, זו פעולה טובה? כי הרי לדבר להיגיון לא נותן כלום. או להגיד לעצמי "די נועה, זה בראש שלך" ולהסיט את המחשבה. הצעת לקרוא את הספר די לאובססיה, אך אין אפשרות כרגע לקנות בגלל המצב. מאיפה נובעת ההפרעה הזאת? אני ככ רוצה להתרפא ממנה כבר היא מציקה והורסת לי! אני כבר ממש משתגעת!!!

היי נועה, אני לא יודעת אם "להדחיק" או "לנסות לא לחשוב על זה" זה הניסוח הנכון, שכן זה יכול לגרום לך לנסות לדחוק בכוח את המחשבה מהראש, ובדרך כלל זה לא יעיל. עדיף לנסות להפסיק את העיסוק בזה, כלומר לא לעשות שום דבר סביב המחשבה הזו: לא לענות לה, לא לקבל אישורים, לא לנסות "לפתור" את העניין בראש וכו'. אם את רוצה לקרוא ספרים בנושא, אפשר להזמין דרך הרשת או לרכוש בפורמט אלקטרוני. התשובה לשאלה "מאין מגיעה ההפרעה" היא מורכבת, אבל דבר אחד בטוח - מה שמניע אותה הוא ההתנהגויות הכפייתיות, שלפעמים הן בתוך הראש: עיסוק היתר, הניסיון לפתור דברים שאינם בני פתרון, הניסיון להתנגד למחשבה ולא לחשוב אותה, וכו'. זה יוצר מעגל שלילי שמזין את ההפרעה כל הזמן, ויש צורך "לנתק" אותו על מנת להפסיק את זה. חג שמח, בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית