מחשבות אובסיסיביות..........

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

03/03/2020 | 20:55 | מאת: דפני

היי דר איזה תרגילים ניתן לעשות על מנת להתגבר על מחשבה אובסיסיבית? לדוגמא: שכבתי עם גבר ומפחדת שהזרע שלו נתקע אצלי בצוואר רחם. המוח מבין שזה לא יכול להיות כי זרע חי עד 3 ימים בלבד. אבל המוח ממשיך להיאחז בזה ולא משחרר. אני יודעת שיש לי מחשבות טורדניות אובסיסיביות. אבל קצת קשה לי לגשת לטיפול פסיכולוגי מבחינה כלכלית ובקופה אין פסיכולוגים ככ טובים ויעילים. ואורך התור מטורף. מהם התרגילים שהיית מציעה לי כדי לשחר מחשבה אובסיסיבית זו ולא הגיונית בעליל ? אני מנסה כל הזמן לעבוד על התת מודע שלי ולהגיד מס' פעמים ביום " זרע חי עד 72 שעות" זה משהו שיכול לעזור? תודה מראש

היי דפני, הניסיון לענות למחשבה בהיגיון הוא אינו יעיל, מאחר שמחשבה טורדנית אינה מגיבה לקול ההיגיון, ולכן אין טעם "להתווכח" איתה. בנוסף, במה שאת עושה יש אפילו טקסיות, מאחר שכל ניסיון להתווכח ולהתנגד למחשבה (במיוחד אם את חוזרת על המשפט כמו מנטרה), הוא סוג של טקס. הדבר הנכון לעשות הוא דווקא להפסיק כל מענה למחשבות או "דיבור" איתן, ולא להתנגד למחשבות אלא לתת להן להיות ו"לזרום" איתן. כמובן שהדבר יהיה מלווה בחרדה, אבל גם אותה צריך ללמוד לקבל ולא לנסות להפחית אותה או להירגע, שכן הניסיונות האלה מזיקים ומעודדים את חזרתן של המחשבות והפיכתן לטורדניות. בנוסף, יש תרגילי חשיפה שנהוג לעשות בטיפול, אבל צריך לעשות אותם בצורה מסודרת, נכונה ושיטתית. אפשר לקרוא על החשיפה בספרים כמו "די לאובססיה", שמפרט סוגים של תרגילי חשיפה למחשבות. המטרה היא להרגיל את המוח למחשבות, וכאשר המוח יתרגל אליהן, הפחד מהן יפחת והוא יפסיק להיאבק בהן. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית