OCD בשינה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

10/01/2020 | 02:32 | מאת: דני

הי,האם הפחדים של אוסידי יכולים להכנס לחלום? האוסידי שלי מתבטא בפחד שמה רצחתי מישהו ופשוט שכחתי מהמקרה.. יש לי "false memories"וזה מפחיד ומזעזע בחלום זה מגיע, אותו ה"זיכרון" אך מרגיש לגמרי כמו מציאות,הכוונה לגמרי כמו זיכרון אמיתי ולא "זיכרון שווא" כמו במציאות ושאני לא ישנה. השאלה שלי היא האם בחלום זה הגיוני שזה ככה?

היי דני, כל מחשבה שאנו חושבים, באופן מודע או לא מודע, יכולה להופיע בחלום. החלום אינו אלא "סריקה" של המוח שלנו על כל התכנים המופיעים בו, מאחר שתהליך השינה דומה ל"אתחול" של המוח ועוזר לתפקוד תקין שלו. מטבע הדברים, אנחנו חולמים הרבה פעמים על דברים שאנחנו פוחדים מהם. שבוע טוב, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית