איך אני יודעת עם ההילוכים פסיכולוגים או אמיתיים

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

24/11/2019 | 11:50 | מאת: מורי

היי שרון מה שלומך? סליחה שאני מטרידה אותך אבל חייבת את עזרתך יכול להיות בתופעה יכולה להיות עד כדי כך פסיכולוגית שאני מרגישה אותה כל היום. אני כבר לא יודעת אם זה הפך להיות גם מחשבה אובססיבית כמו הפסיכוזה אין רגע שאני לא חושבת על זה ומרגישה את זה מי שאני קמה בבוקר עד שאני הולכת לישון מילה ראשונה שלי בבוקר זה אני הניתוק אני לא יודעת פשוט אם זה בגלל שעניתי לי לפני כמה שנים שהתחושה היא שהמציאות לא אמיתית כאילו אני בחלום ומאז פשוט הכנסתי את זה לעצמי ואני מרגישה כל הזמן שאני בחלום איך אני יכולה לדעת אם זה אמיתי או פסיכולוגי השתגעתי מזה כבר.אני כל היום עסוקה בזה ומרגישה את זה מה אפשר לעשות במצב כזה מצד שני איך יכול להיות שאני הניתוק ושמה לב לשינויים אחרי קטנים

היי מורי, המחשבה על הניתוק בהחלט נשמעת אובססיבית. אין צורך לענות על השאלה האם התחושה היא אמיתית או פסיכולוגית. למעשה, כל ניסיון לענות על השאלה הזו רק יכניס אותך עמוק יותר לתוך האובססיה, ולכן עדיף לא לענות עליה, מאחר שניסיונות אלה עלולים להזיק. מכל מקום, אני לא חושבת שזה משנה בכלל. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית