,היי בבקשה אשמח להבין מה זה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

20/10/2019 | 11:43 | מאת: מיה

בזמן האחרון בחדשות כשיש רצח אומרים שהוא פיתח רגשות אובססיביים לנרצחת מה זה ? ממתי אובססיה מסוכנת ? הרי מי שיש לו את המחשבות החוזרות פוחד מאסון זה בעצם ההפרעה. המחשבה שמא יקרה אסון. חוזרת . בבקשה עיזרי לי להבין מהן רגשות אובססיביים ומתי זה מסוכן ? תודה

היי מיה, את צודקת, מי שיש לו מחשבות אובססיביות פוחד מדברים רעים שיקרו, בין אם מדובר באסונות חיצוניים ובין אם מדובר באבדן שליטה עצמית שגורם להתנהגות חריגה או לא מוסרית. הרבה אנשים משתמשים במונח "אובססיבי" בצורה עממית ולא מקצועית, כדי לתאר דברים שחוזרים על עצמם בצורה חריגה, הרבה יותר מהרגיל. אבל כמובן שלא כל מה שחוזר על עצמו בצורה מוגזמת הוא אובססיבי לפי ההגדרה המקצועית. קודם כל, אין דבר כזה "רגש אובססיבי", שכן קיימות רק מחשבות אובססיביות. מחשבות אובססיביות בדרך כלל מובילות לחרדה, ולהתנהגות כפייתית שמטרתה להפחית את החרדה. אין במחשבות אובססיביות שום דבר מסוכן, הבעיה היחידה היא שהתנהגות כפייתית או "טקס" יכול לפגוע בתפקודו של האדם הסובל ולשבש לו את החיים. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

24/10/2019 | 09:22 | מאת: מיה

פורום מעולה תשובותיך מקצועיות

תודה רבה, שמחה לשמוע.

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית