הפרעה שונה מהרגיל אולי

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

02/10/2019 | 09:15 | מאת: מישהו

הובחנתי שיש לי הפרעה טורדנית כפייתית. אצלי זה מתבטא בתנועות חוזרות בגוף במצבי לחץ ןגם לא רק במצבי לחץ. למשל מקפל את הבוהן בכף רגל בתוך הנעל הרבה פעמים עד שכואב מהתנועה החוזרת. האצבע בכף היד. מזיז העיניים לצדדים , כחכוך בגרון וכו וכו. נתקלת בזה פעם?

שלום לך, הבעיה שלך אינה שונה מהרגיל, שכן התנהגויות כפייתיות יכולות להתבטא ב"טיקים" רצוניים שכאלה. אין המדובר בטיקים ממקור נוירולוגי, שאינם רצוניים, אלא בתנועות שאתה עושה באופן מכוון, גם אם הן נעשות באופן אוטומטי. הטיפול הוא כמו כל טיפול רגיל ב- OCD, ומכוון לעצירת ההתנהגויות הכפייתיות (כמובן בלי להחליף אותן ב"טיק" אחר). שבוע טוב, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית