נמנעת המון דברים בגלל הניתוקים

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

10/09/2019 | 09:50 | מאת: מורי

היי שרון מה נישמע, כבר 3 חודשים שאני כל בוקר לוקחת חצי לוריון קבוע לא יכולה לתפקד בלי. בנוסף אני נמנעת המון דברים בגלל תחושת הניתוק אני כבר לא יודעת אם אני באמת מרגישה ניתוק או שזה גם חלק מהאובססיה שלי שאני כל הזמן חושבת שאני בניתוק. אני לא לוקחת את הילדים למקומות אתמול חברות יצאו למסעדה מהבוקר אני אוכל. סרטים שאני בניתוק ובסוף ויתרתי ולא הלכתי איתם מה ניתן לעשות כדי שהדבר הזה יעבור כבר כל היום אני אומרת שאני בניתוק

10/09/2019 | 10:26 | מאת: מורי

שרון יש סיכוי שמאוד שאני מכניסה את זה לראש אני מרגישה כל הזמן בניתוק כי אם אני בניתוק איך יכול להיות שאני שמה לב לפרטים הכי קטנים אפילו יחליפו שלט אני שמה לב סתם כל דבר הכי קטן יעבירו דבר ממקום למקום שולי אני שמה לב אז יכול להיות שאני מכניסה לראש שאני בניתוק אז אני מרגישה ככה

היי מורי, קודם כל, עדיף לא להימנע ממקומות או מצבים שמפחידים אותך, כי זה רק מחמיר את החרדה. בנוסף, לא כדאי לקחת את הלוריוון לתקופה ארוכה, מאחר שהוא יוצר תלות, וממילא אינו פותר את הבעיה. כך נוצרות שתי בעיות- גם חרדה וגם התמכרות לתרופה. לגבי הניתוק, יכול להיות שזו תחושה מדומיינת, או שאת חשה אותה בגלל העיסוק המתמיד בה. ייתכן גם שאת כל הזמן "בודקת" אם היא נמצאת, והבדיקה כשלעצמה גורמת לך לחוש אותה. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

12/09/2019 | 13:11 | מאת: מורי

היי שרון תודה לך על המענה אבל האם לפי התיאור של המטופלים יש מצב שהניתוק שלי הוא פסיכולוגי כי מי שבניתוק לא יכול להשים לב לדברים קטנים שינויים קטנים ככה נראה לי לפי ההיגיון. וכל היום יש לי בראש שהחיים הם חלום והמציאות לא אמיתית ואני פשוט מרגישה ככה כל היום שבעבודה כולם לא אמיתיים אני יוצאת בחוץ מסתכלת על הסביבה כאילו הכל חלום ועל הילדים בקיצור אני ממש מפחדת מזה

12/09/2019 | 13:13 | מאת: מורי

והאם יש לזה טיפול אני מרגישה חיה מתה

היי מורי, לצורך העניין, זה לא משנה אם הניתוק או אמיתי או מדומיין. גם זה סוג של בקשת אישור. עדיף לא לענות על השאלה הזו ולא לעסוק בתחושה הזו כלל. זה הפתרון הכי טוב, וזה גם הכיוון הטיפולי המומלץ. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית