הפרעה קשה ביותר והטיפול בה עוד יותר

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

25/08/2019 | 16:34 | מאת: מורי

שבוע טוב. מיום שישי בלילה נכנסה לי מחשבה שאני הולכת לטיפול נמרץ ואני מור..ומונ..שקורה לי משהו מפרצת במוח לא יודעת איזה סכנה שבעקבותיה אני יהיה מורד..ומונש..וכבר שבועיים שיש לי כמו תחושת שריפה בראש למטה ובצוואר לא יודעת להסביר את התחושה שזה עוד יותר מלחיץ אותי.. בנוסף בגלל שסיפרתי את זה הוצאתי את זה מהפה אני עוד יותר מפחדת ממ שש מרגישה שעוד רגע קורה לי משהו מפחדת לצאת מהבית לנסוע שלא תיהיה חלילה תאונה שלא יקיש אותי נחש שלא יקרה משהו שיגרום לכך שאני יהיה מור..ואתם העובדה שבכלל עלתה לי מחשבה כזאת זה אומר שיקרה משהו זה פשוט מטורף ויחד עם זה תחושות ניתוק מוחלט יהיה איזה רגע בחיים האלה שהטירוף הזה יגמר אוכל להנות קצת מחיים נורמלים

25/08/2019 | 16:36 | מאת: מורי

ואתם העובדה שעלתה לי מחשבה כזאת לבד בלי קשר זה אומר שיקרה משהו

היי מורי, כפי שכבר אמרתי לך בעבר, אין טעם לשתף בתוכן המחשבות שלך. זה כשלעצמו טקס. הדבר הכי נכון לעשות הוא להשתדל לחיות חיים רגילים, לא להימנע משום דבר שאת פוחדת ממנו, כי זה רק מעצים את הפחדים, ורצוי לא לשתף אף אחד במחשבות. אנשים הרי לא מספרים לך על דואר הזבל שקיבלו ומה היה התוכן שלו, כי זה פשוט לא רלוונטי. אם את רוצה שינוי אמיתי, תצטרכי גם לשנות את ההתנהגות שלך. אם תמשיכי לעשות את אותם הדברים שוב ושוב, תגיעי לאותו מקום בו את נמצאת כרגע. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית