תופעות התנהגותיות חריגות על רקע מחלת טרשת נפוצה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

20/08/2019 | 08:48 | מאת: mitch

בתי, בת 25, חולה בטרשת נפוצה, מתנהגת בצורה אובססיבית במספר נושאים : אובססיה כנגד אשתי (לא אוכלת את התבשילים שלה, לא אוכלת בכלי הבית,...), אובססיה לנקיון (המון כביסות, שימוש בסבון רחצה בכמות מופרזת, שימוש בנייר טואלט בכמות מופרזת). היא גם חושדת שגונבים לה פריטים אישיים ונועלת את דלת חדרה גם בבית המשפחה. בנוסף, היא לא לוקחת את הטיפול התרופתי למחלת הטרשת הנפוצה. אודה באם תוכלי להפנות אותנו לטיפול מתאים באיזור חיפה-קריות. איזה טיפול לדעתך ה

שלום לך, כדי לדעת איזה טיפול מתאים, צריך להעריך ממה נובעות הבעיות קודם כל. ציינת שהיא סובלת מטרשת נפוצה. האם יש קשר בין המחלה לבין הבעיות שמהן היא סובלת? ואם כן, איזה? האם היא בכלל מעוניינת בטיפול? יש פה שאלות חשובות שצריך לענות עליהן לפני שמפנים. בנוסף, אני לא יכולה להמליץ על מטפלים ספציפיים על גבי הפורום, מוזמנים לפנות אליי לפי פרטי ההתקשרות. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית