הפרעת תלישת שיער גוף

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

09/08/2019 | 17:11 | מאת: שחר

אני בחור דיי שעיר מעל הממוצע ויש לי בעיה שאני אוהב לתלוש שיערות במקומות משתנים יצא גם לתלוש שערה ממש מהשורש שלה באיזור האשכים עד דימום נקודתי ואינני מבין מדוע אני עושה זאת יש לציין שאני חי חיים דיי נורמטיבים

היי שחר, יש אנשים רבים שתולשים שיער, מכל מיני מקומות בגוף. זה יכול להיות מקום אחד קבוע, או כמה מקומות שונים. בעצם הפעולה יש אלמנט ממכר, ואנשים עושים זאת כדי להרגיע את עצמם. אם אתה מרגיש שהפעולה פוגעת בך והיית רוצה להפסיק אותה, כדי לנסות לחשוב על תחליפים כדי להשיג את אותו אפקט של הרגעה. אם יש צורך בעזרה, אפשר לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) שיעזור לך לקבל כלים להפסקת ההתנהגות. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית