התמודדות עם אובדנות/רצח

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

19/07/2019 | 16:44 | מאת: יגאל לוי

איך אפשר להיפטר לגמרה ממחשבות החוזרות שוב ושוב פעם על רצח ואחר כך להתאבד? כמובן אנני מעוניין ולא אפגע בעצמי/אחירים

היי יגאל, ככל שתנסה "להיפטר" ממחשבה, כלומר להוציא אותה מן נראש בכוח, כך היא תחזור שוב ושוב ותציק לך יותר. תנסה, למשל, *לא* לחשוב על פיל ורוד... ההסבר הפשוט לכך, הוא שהמוח מזהה מחשבה כמסוכנת, מעצם העובדה שהיא לא רצויה ושאתה מנסה לדחות אותה. לכן, הדרך הנכונה היא "להתיידד" עם המחשבה על מנת להפוך אותה ל"לא מסוכנת" ולפיכך ללא-מעניינת. לשם כך, יש צורך ללמוד לחיות עם המחשבות, לקבל אותן ולהפסיק להתנגד להן. לא פשוט לעשות זאת לבד, ולכן מומלץ להיעזר בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) לשם כך. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית