טריכוטילומניה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

21/05/2019 | 10:21 | מאת: כרמל4440

שלום, בת 25- מאז שאני זוכרת את עצמי אני תולשת שיער, ב8 שנים האחרונות התלישת שיער הפכה גם לתלישת גבות. היום כמעט ולא נשארו לי שיערות בגבות. בנתיים עשיתי איפור קבוע על מנת להסתיר, והתחלתי טיפול בלוסטל מינון 100 מ"ג כבר שנה אך הבעיה לא עוברת... הייתי בעבר אצל פסיכולוגים אך ללא הועיל. האם יש דרך לטפל בזה?

היי כרמל, אני מניחה שהיית אצל פסיכולוגים שעבדו בגישה דינמית, כלומר טיפול פסיכולוגי "רגיל" שבו בדרך כלל מדברים ומנתחים את העבר. כשמדובר בטריכוטילומניה, יש צורך בטיפול שנותן כלים קונקרטיים ומעשיים שיעזרו להפסיק בפועל את התלישה. כלים כאלה את יכולה לקבל בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), זה טיפול שכולל תרגול ומשימות לבית, על מנת להפסיק את ההרגל הרע אחת ולתמיד. מומלץ לפנות לטיפול כזה בהקדם האפשרי. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית