חייבת לבצע פעולה חוזרת

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

25/03/2019 | 19:34 | מאת: גניה

שלום, אני מקווה שאני בפורום הנכון,, או שלא חח,, אני לא יודעת למה לשייך את העניין, מצב בו יש צורך חוזר לעשות פעולה כמו למשל כול פעם שלוקחת צלחת צריכה להחליק עליה ואם לא עושה את זה נכנסת לחרדה קלה.. וחייבת לחזור לעשות את זה ועוד דברים מהסוג הזה.. האם זה נופל בקטגוריית ocd ? יש הסבר? מה עושים? תודה

היי גניה, זה אכן נשמע כמו התנהגות כפייתית. המטרה של זה היא להשיג שליטה מקסימלית על כל אספקט בחיים שלך, כלומר "לוודא" שהכל יהיה בסדר על ידי ביצוע הפעולה, ולכן עולה חרדה מסוימת כאשר אינה מבוצעת. הפתרון הוא לוותר על השליטה, ופשוט לא לבצע את הפעולה הזו. החרדה תיעלם בסופו של דבר, והמוח יתרגל שאת לא מבצעת את הפעולות האלה. אחרי זמן מסוים, בסופו של דבר גם לא תעלה חרדה. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית