מחשבות על מוות בנסיבות החיים

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

12/03/2019 | 06:56 | מאת: אילה

שלום שרון ! אני אישה בת 56 שעברה הרבה מוות במשפחה לאחרונה מתו אח ואחות מהתקף לב ונושא המוות מטריד אותי ערכתי בדיקות ברוך השם הכל תקין אני לא לוקחת שום כדורים בריאה לחלוטין המחשבה הראשונית שלי למות טבעי זה מסתדר לי ואין לי חרדה על כך הקושי שלי זה מוות בנסיבות כמו תאונה כל שהיא שאינה בשליטתי (לפני הרבה שנים נפטרה לי אחות בתאונת דרכים צעירה ) השאלה שלי האם כדי לי לקחת טיפול תרופתי למרות שזה מאוד מפחיד אותי לשגע את הגוף והאםהתרופה תיגרום לי פחד לחשוש ולפחד ממוות בתאונה או שכדי לי ללמוד להתמודד ולחזק את הביטחון שלי בעצמי שכל מה שיש באפשרותי אני יעשה ויצליח מה את מציעה לי תודה רבה

היי אילה, ברגע שיש מחשבה מפחידה או דאגה, שמפריעה לך להמשיך בשגרת חייך הרגילה, כדאי קודם כל לדבר עליה עם איש מקצוע מתחום הפסיכותרפיה. תרופות הן לא קו טיפולי ראשוני במקרים כאלה, אלא משני. יש כלים מצוינים להתמודדות שאינם קשורים בטיפול תרופתי אלא בטיפול פסיכולוגי. תרופות אינן משנות את התפיסה, ולדעתי כדאי לך ללמוד לקבל דברים שאינם בשליטתך ולהתמודד איתם. תרופה רק ממסכת מעט את הרגש הנלווה לכך. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית